3 december 2019
19:30

Falkenbergs IBK 2

Skyttet i andra perioden vann matchen åt Kinna IBK/ TT

Dags för andra mötet av tre mot Falkenberg. Lagen möttes i seriepremiären och bjöd då på en bra och sevärd innebandymatch där Kinna vann med 7-5.

Mv: Ella
Backar: Linnéa, Tilda, Alva, Stina S, Emma, Märta
Centrar: Frida, Ida, Petronella
Anfallare: Maria, Isabelle, Moa, Lovisa, Elin D, Veronica, Malva, Elin A

Period 1
Det är två lag som redan från början har en härlig intensitet och sätter bra tempo i spelet. Falkenberg vill i början av matchen sätta hård press på Kinna/TT:s försvarare och de är också Falkenberg som har första skott mot mål, men över. Kinna/TT försöker komma ur press genom att lyfta några längre bollar rakt mot mål. Falkenbergs målvakt och försvarare är dock alerta.

Falkenberg har mycket boll i första perioden, spelar runt och har en bra rörelse. Kinna/TT har bra positioner och kan hålla dem utanför det farliga området. Falkenberg skjuter in sig och Ella har en del att göra.

Framåt hittar Lovisa och Moa varandra bra och skapar mållägen. Ett antal gånger har de även Petro till hjälp. Anfallen styrs undan av Falkenbergs försvarare eller så tar målvakten bollen.

Det blir många omställningar i första perioden (ja, i hela matchen) där lagen anfaller, bollen bryts och det blir anfall åt andra hållet. Där visar båda lagen en bra vilja att arbeta hem och se till att freda sitt mål.

I trettonde minuten stressar Elin A Falkenberg, vinner boll och kan med Petro få till avslut. Returen som Elin snappar upp går tyvärr utanför. Emma kan bryta en pass och ställa om med hjälp av Maria och Isabelle. Moa avancerar med boll som Lovisa snyggt stoppar så att en springande Moa kan komma till avslut. Mycket snyggt anfall som målvakten styr undan.

Falkenberg har som sagt mycket boll och skapar lägen, men försvararna jobbar hårt och kan täcka boll. De bollar som inte täcks tar Ella hand om. Men i sjuttonde minuten kommer det första målet: Falkenberg får ett friläge som Maja Åkesson snyggt placerar in i bortre hörnet. Falkenberg har fler avslut än Kinna/TT, men Kinna/TT är absolut inte ofarliga. I artonde minuten kan Frida avancera med boll, målvakten räddar, men anfallet fortsätter och Frida hittar Maria som kan reducera till 1-1.

I sista minuten får Falkenberg ett nytt friläge, men Ella räddar!

Period 2
Falkenberg fortsätter att skjuta mycket i den andra perioden, men de flesta skott går utanför mål i början. De skjuter allt bättre men i andra perioden går bollarna utanför, täcks av Kinna/TT eller tas av Ella. Närmast mål kommer de i fjortonde minuten när de har ett skott som tar i stolpen!

I tredje minuten håller Ida i bollen medan laget byter, Emma hoppar in och får en bakåtpass av Ida. Emma kan avancera och avlossa skott på långt håll. Hon får en bra träff och kan ge Kinna/TT ledningen med 2-1. Emma får ett nytt skottläge (pass av Moa) i sjätte minuten - målvakten ser bollen lite för sent och får inte riktigt tag i den. 3-1 till Kinna/TT!

Elin D utökar Kinna/TT:s ledning i sextonde minuten till 4-1. Det är många inblandade i anfallet där Emma skjuter utanför, Veronica tar bollen och går på avslut som målvakten räddar. Kinna/TT biter sig fast och Elin kan skjuta mål efter pass av Veronica.

Kinna/TT gör ett mål till i andra perioden. Kinna/TT jobbar hårt framför Falkenbergs mål och efter några närkamper och diverse motlägg når bollen till sist Frida som snyggt kan placera in bollen till 5-1.

Period 3
Falkenberg har inte på något sätt gett upp matchen. De har stundtals ett mycket bra spel där Kinna/TT mest jagar boll, de skjuter mycket och har en god teknik. Men skotten måste in i mål för att man ska kunna vinna.

Moa och Lovisa fortsätter sitt fina samarbete framåt och ger Falkenbergs målvakt en del att göra. Märta, som får vara anfallare i sista perioden har ett bra läge i tredje minuten när hon tar en retur på volley. Nära! Falkenberg har ett bra läge att reducera minuten efter när de hittar en längre boll mot bortre stolpen där en av tjejerna så när kan peta in bollen, men Ella hinner fram och ta den.

I femte minuten har Ida ett bra skott som målvakten får sträcka ut ordentligt på för att mota bort. Ella gör en snygg benparad nästa minut. Ja, så fortsätter tredje perioden med att lagen turas om att anfalla. Åskådarna bara väntar på att det ska komma fler mål.

Lagen gör varsitt mål i tredje perioden. Elin D kan i sjunde minuten utöka ledningen till 6-1. Målet föregås av en kamp framför mål där Elin A och Petronella är tuffa och kan skapa utrymme för Elin D.

I åttonde minuten kan Falkenberg reducera till 6-2 efter ett frislag av Tyra Rapp. Skottet letar sig in bakom Ella, som ser bollen för sent då hon har mängder med spelare framför sig. Minuten efter får Falkenberg en spelare utvisad. Det blir inga mål för Kinna/TT i powerplay, utan Falkenberg är egentligen det lag som är närmast att göra ett mål!

I trettonde minuten får Falkenberg ännu ett friläge, men den här gången kan Ella göra sig stor och täcka skottet.
Ella gör en bra match idag (liksom Falkenbergs målvakt) och avstyr många farliga målchanser. Falkenberg visar prov på bra teknik och spelsinne idag. Men på något sätt upplever vi att Kinna/TT har mer tyngd. Det var en tät match med många närkamper. Mycket anfallsspel och för åskådarna en underhållande match. Någon uttryckte att det var orättvisa siffror och att Falkenberg stundtals var bättre än Kinna/TT. Men Kinna/TT positionerade sig bra försvarsmässigt, visade vilja genom att täcka många skott och Ella var strålande. Anfallsmässigt kommer Kinna/TT med fart och har många duktiga skyttar. Det gav utdelning idag.